Fitness

Een drietal groepen houdt zich al een aantal seizoenen met het fitness gebeuren bezig. Eigenlijk een uit nood geboren cursus voor baas en hond, die na de eerste try-outs zo aansloeg, dat we er nog steeds mee bezig zijn. De cursus is bedoeld voor combinaties die eens wat anders willen. Geen strak georganiseerd programma met een examen aan het eind, maar een cursus in de recreatiesfeer. De deelnemende honden hebben of alle diploma’s al op zak, of willen niet meer strak trainen voor een diploma. De inhoud is zeer divers en heeft als hoofddoel baas en hond in een ontspannen sfeer een uur prettig aan het werk te zetten.
Tijdens het aanleren van nieuwe oefeningen wordt iedere (al of niet geslaagde) poging beloond met een klassikaal gejubel. Sport en spel gaan hand in hand en kennen geen grenzen. Opzitten en pootje geven, high five, spaanse pas, twisten, voor- en achteruitlopen, apporteren, zoeken en speuren, springen, zonnebaden en mediteren, vangen en show film trainen, alles is mogelijk.
De deelnemende honden moeten de basis gehoorzaamheids oefeningen beheersen, in een goede conditie zijn en mogen geen agressief gedrag vertonen. We streven naar een prettig, sociaal gebeuren voor baas en hond met een vaak uitgebreide nazit in de kantine om bij te komen. De cursus wordt op Dinsdag- en Donderdagochtend gegeven.

De kosten van de cursus bedragen € 60,00,  die je bij inschrijving dient over te maken op rekening NL36INGB0000487767 ten name van K.C. Gooi- en Eemland te Huizen. Onder het Lesschema kan je voor het komend seizoen vinden wanneer de cursussen beginnen.

De Fitness cursus betaat uit 16 lessen en wordt twee keer per jaar gegeven: Seizoen 1 begint meestal eind januari en Seizoen 2 eind augustus.

Sluitingsdata aanmelding: half januari voor Seizoen 1 en eind juni voor Seizoen 2.

Aanmelden voor een cursus doe je door via het menu item "Inschrijfformulieren" op de link aanmelden voor cursus te klikken en het juiste formulier vervolgens online in te vullen en te verzenden.