Combi F

Vind je het leuk om met je hond samen te werken en om de onderlinge band te versterken, dan is Combi Freestyle (Combi F) iets voor jou. Je mag je voor deze cursus inschrijven wanneer je het B-diploma hebt gehaald. Toelating tot deze cursus gaat altijd in overleg met je instructeur en daarbij is het advies van de instructeur/jury (bij het examen) bindend. Je kunt maximaal 2 seizoenen deelnemen aan deze cursus.

Combi F is een mix van gehoorzaamheids- en behendigheidsoefeningen en heeft alles te maken met een goede onderlinge samenwerking en het opbouwen van vertrouwen tussen jou en je hond. Je loopt samen met de hond een parcours en komt bordjes tegen met verschillende opdrachten, bijvoorbeeld: door de tunnel, twist, ‘showen’ van een eigen truc, buig, samen draaien etc. Dit zijn onder andere oefeningen die afkomstig zijn uit de hondensport Rally O en Rally Freestyle, aangevuld met elementen uit de Behendigheidscursus.

Tijdens deze cursus, die bestaat uit 10 lessen, zal veel aandacht worden besteed aan het contact maken met je hond en om vooral op een leuke manier met elkaar samen te werken. Er zal geen examen worden afgenomen dus dit scheelt de nodige examenstress (bij hond & baas). Hierdoor kan iedereen werken aan datgene wat hij/zij graag wil leren, verbeteren en/ of onderhouden. Het parcours en de bijbehorende oefeningen wordt ongeveer om de twee lessen veranderd en wordt, afhankelijk van de deelnemers, steeds iets moeilijker.
Deze cursus is geschikt voor alle honden, groot en klein, en is tevens uitermate geschikt voor de wat oudere honden die nog steeds fit zijn maar wel wat in conditie hebben moeten inleveren. Ook voor cursisten die graag naar de behendigheidscursus willen maar nog moeten werken aan hun gehoorzaamheidsoefeningen, is deze cursus zeker geschikt.

Onder het Lesschema kan je voor het komend seizoen vinden wanneer de cursussen beginnen, wat de uiterste datum van inschrijving is en wanneer dan ook de betaling binnen moet zijn.

De Combi F cursussen worden twee keer per jaar op onze club te Hilversum gegeven: Seizoen 1 begint meestal eind januari en Seizoen 2 eind augustus.

Aanmelden voor een cursus doe je door via het menu item "Inschrijfformulieren" op de link aanmelden voor cursus te klikken en het juiste formulier vervolgens online in te vullen en te verzenden.