Uithoudingsvermogen (UV)

WE GAAN WEER FIETSEN !!!!!!!!

Wie wil er meedoen met de UithoudingsVermogen-training?
Een training waarbij je samen met je hond uiteindelijk 20 kilometer gaat fietsen en na afloop een prachtig diploma krijgt. Bovendien mag je dan voortaan de titel UV achter de naam van je hond vermelden.
 
Dus ben jij een baas met uithoudingsvermogen en wil je samen met je hond gaan trainen om eind oktober/begin november 20 kilometer samen met je hond te kunnen fietsen, geef je dan snel op.
Om aan de training deel te nemen heb je niet meer nodig dan een in goede staat verkerende fiets mét kilometerteller.
 
In de afgelopen jaren hebben al heel veel eigenaren met hun hond  aan de trainingen meegedaan. Daar zaten heel kleine honden bij zoals Markiesjes, Border terriers en Dwergschnauzers, maar ook grotere honden als Rottweilers, Duitse Herders, Labradors, Goldens, Alaskan Malamutes, Border Collies, etc.
Het is een prima manier om honden in conditie te brengen en te houden voor heel veel andere activiteiten als behendigheid, fly-ball, reddingshond ed. Sommige eigenaren doen zelfs elk jaar mee of met elke nieuwe jonge hond.
Er kleeft één nadeel aan de training: als baas moet je bereid zijn om buiten de officiële trainingen om ook regelmatig te gaan fietsen met je hond.
 
Deelnemende honden moeten goed onder appèl staan en liefst beschikken over een B-diploma of het gevolgd hebben van de cursus Gehoorzame Huishond. Verder moeten ze voor of op de start datum van de cursus, de leeftijd van 16 maanden hebben bereikt.

Cursus wordt niet elk seizoen gegeven en vindt alleen doorgang bij voldoende deelname.

De cursus bestaat uit 5 lessen en de kosten zijn € 20,-, exclusief het examen.

Aanmelden voor een cursus doe je door via het menu item "Inschrijfformulieren" op de link aanmelden voor cursus te klikken en het juiste formulier vervolgens online in te vullen en te verzenden. 

Info bij Jet 034621-1419